dinsdag 7 juli 2009

Couscous

Wij zijn nog niet heel erg bedreven met die Mocro flavour. Tezijnertijd komen wij nog met een schotel met kip en onder meer gezouten citroen. Voor nu een kaas-proof couscous.

Verhit de olie in een bakpan en fruit de ui, het korianderzaad, de peper en de komijn. Bak dan daarin de kip, de paprika en de wortel tot de kip wit is. Op het laatst ook de geperste knoflook even meebakken. Doe de gehele inhoud van het blik tomaten erin en hak de tomaten in stukjes. Doe het bouillonblokje en het zout erin. Het geheel ongeveer 20 minuten laten sudderen met een deksel op de pan. Zorg dat de kip zo goed als onder water staat. Doe daarna de kikkererwten erbij tot ze warm zijn (niet lang mee laten koken dus).

Maak in dat laatste stadium de couscous klaar zoals de verpakking aangeeft, dat is binnen een paar minuten gebeurd. Een beetje olijfolie en zout door de couscous is lekker.

Ingrediënten:
· Blikje gepelde tomaten op sap
· Blikje kikkererwten
· 2 kopjes couscous
· 2 kippenpoten of 250 g kipfilet in stukjes
· 1 rode of gele paprika in stukjes
· Halve winterpeen in schijfjes
· 1 ui
· 1 eetlepel olijfolie

Kruiden & specerijen:
· 1 theelepel gemalen korianderzaad (ook wel als ketoembar in de handel)
· 1 theelepel komijnpoeder
· Halve theelepel gemalen zwarte peper
· 1 teentje knoflook
· Snuf zeezout
· Blokje kippenbouillon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten