maandag 20 juli 2009

The devil was here

Ik weet niet waar het vandaan komt, maar zo nu en dan krijg ik ronduit onfatsoenlijke inspiratie. Dit keer betrof het een pannenkoek. Ik durf te wedden dat er weinig koekenbakkers zijn die er aan durven te beginnen, maar ik kon het niet laten...

Pannenkoek met aardbeien, oudewijvenkoek en chocola

Ingrediënten

  • bloem
  • melk
  •  eieren
  •  gist
  •  zonnebloemolie om in te bakken
  •  een snufje zeezout
  •  oudewijvenkoek (soort ontbijtkoek met anijs)
  •  aardbeien
  •  chocola

Houd voor het beslag ongeveer de volgende verhoudingen aan: 250 gram bloem, een halve liter melk, twee eieren, een half zakje gist en een snufje zeezout. Gooi het hele zooitje bij elkaar, goed opkloppen om de klonten weg te werken. Voeg zo nodig wat meer melk of extra bloem toe. Experimenteer gerust een beetje met de dikte van het beslag, je kan best inschatten wanneer het goed is.

Giet een beetje zonnebloemolie in de pan, laat het goed heet worden en schep er vervolgens een klein kopje beslag bij. Voeg dan de ‘the secret ingrediënts’ toe: partjes aardbei, kleine blokjes oudewijvenkoek en stukjes chocola. Breng de temperatuur iets naar beneden, want dit baksel bakt gemakkelijk aan. Omkeren zodra het beslag niet meer vloeibaar is, nog even op de andere kant bakken en vervolgens opdienen. Geniet ervan, je mag best af en toe stout zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten