zondag 8 mei 2011

Stamppot raapsteeltjes

Inmiddels hebben wij voor de vierde dag uit eigen tuin gegeten. Dat er nog veel gaan volgen is wel duidelijk; we kunnen zeker nog 4 keer raapstelen eten en we hebben ook hele ladingen bladsla en rucola. Dat was nou ook weer niet helemaal het idee, elke dag sla eten. Maar dat groeit nu eenmaal sneller tomaten, tuinbonen, prei etc. Gelukkig kan je van raapstelen ook stevige kost maken en dat heb ik dus maar gedaan van de week.

Ingrediënten:
  • 3 ons raapstelen
  • Ruim een halve kilo licht kruimige aardappelen
  • Zeezout
  • Witte peper uit de molen

Trek de raapstelen zachtjes uit de grond. Worteltjes eraf snijden, wassen en in stukken snijden. Kook de aardappels 2o minuten in een hoeveelheid water waarin ze niet helemaal onderstaan. Afgieten en stampen. Raapstelen erdoorheen hengsten. Te serveren met wat geraspte hollandse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten