zondag 17 mei 2009

Aansterken met Soto

We vallen deze dagen met bosjes neer. Wat voor griepje het ook mag zijn, aansterken is nu zeker geen overbodige luxe. Daarom: een stevig recept voor een verkwikkend soepie.

Soto

Fruit de ui in wat zonnebloemolie. Voeg de boemboe toe (en wat verse gember) en bak aan tot de geuren van de kruiden vrijkomen. Drumstickies erbij en wat water. Op de verpakking van de boemboe staat precies hoeveel. Vervolgens mogen ook de doperwten, peultjes en de groene paprika de ketel in.

Een waardevol extraatje in dit gerecht is sereh. Snijd het citroengras in grove stukken en kneus om de smaak goed vrij te laten komen. Kook het daarna mee met de soep. Laat het goedje pruttelen tot het vlees en de groenten gaar zijn. De rijstnoedels gooi je er ook bij. Ze zijn na vijf tot acht minuten klaar.

Leg de taugé in een diep bord en overgiet dit met de Soto. Afmaken met partjes ei,  gebakken/gedroogde uitjes en zo je wilt wat sambal en/of ketjap. Als je het daar niet warm van krijgt...

Ingrediënten

  • Kip, bij voorkeur drumsticks
  • Boemboe voor Soto van Vanka-Kawat Sarirasa
  • Rijstnoedels bijvoorbeeld uit Vietnam ( herkenbaar aan de wit-glazige kleur)
  • Doperwten (de bio-variant uit het vriesvak van de AH is best oké)
  • Groene paprika
  • Taugé
  • Peultjes
  • Een uitje
  • Gekookte eitjes

Kruiden & specerijen

Zo u wilt:   

  •  verse gember
  • sereh
  •  ketjap
  •  sambal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten