donderdag 7 mei 2009

Vegetarische curry

Deze curry heeft vegetariërs lyrisch gemaakt, dus doe er je voordeel mee wanneer je plantaardige vrienden komen eten. Eert hen, want zij zijn betere mensen dan wij; maar wel wat calvinistisch natuurlijk.

Start met de rijst. Breng het water aan de kook met de sesamolie en zout. Doe de rijst erbij en laat het geheel op laag vuur droogkoken tot de rijst net niet aanbakt. Er mag geen vocht meer inzitten.

Als de rijst bezig is verhit je de zonnebloemolie in een bakpan. Fruit de ui, de komijn, de peper, de gember en de kurkuma een minuut. Roerbak daarin de aubergine en paprika voor 5 minuten. Doe vervolgens de curry paste en de geperste knoflook erbij. Mee laten bakken voor een minuutje. Dan het blik tomaten met sap erin, met de bouillon en zout. De tomaatjes even in stukjes hakken zodat het vocht eruit komt en je geen hele tomaten naar binnen harkt straks. Laat het hele spul 10 minuutjes sudderen. Doe dan de gehakte koriander erdoor. Heel eventjes in de pan laten zitten, want het is teer spul en je wilt niet dat het verdwijnt.

Ingrediënten:
• Blikje gepelde tomaten op sap
• 1 groene paprika in stukjes
• 1 aubergine in stukjes
• 1 ui in halve ringen
• 2 kopjes rijst
• 3 kopjes water
• 1 eetlepel zonnebloemolie
• 1 eetlepel sesamolie

Kruiden & specerijen:
• 2 eetlepels Patak’s currypaste mild
• 1 teentje knoflook
• Snuf zeezout
• Half blokje groentebouillon
• Halve theelepel gemalen zwarte peper
• 1 eetlepel geraspte gember
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 eetlepel gehakte koriander
• 1 theelepel kurkuma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten