zaterdag 23 mei 2009

Pasta voor de liefde

De Kamphuisjes weten het zeker. Liefde gaat door de maag. Waarom zouden twee onuitstaanbare mensen als wij het anders al bijna negen jaar met elkaar uithouden?! Dus, daarom, speciaal voor de liefde:

Farfalle al funghi et ansjovis

Zet ter voorbereiding alvast een pan water met een scheutje olijfolie en zeezout op het vuur. Voeg de farfalle toe als het water goed kookt. 

Snijd ondertussen de aubergine, ui en champignons. Bak ze in olijfolie. Doe de sugo erbij, evenals de gedroogde kruiden. Laat de saus 5-10 minuten pruttelen, terwijl je de Grana Padano raspt. De laatste ingrediënten van de saus zijn de ansjovis, de kaas en de verse basilicum.

NB. Bak voor opdienen de pasta even mee met de saus. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper.

Ingrediënten

  • Sugo Casa Traditionale (tomatensaus) van Grand Italia
  •  Farfalle (pasta in de vorm van strikjes)
  •  Een kleine aubergine
  •  Een handje champignons
  •   Een uitje
  •  Een blikje ansjovis
  •  Grana Padano (pittige kaas)
  •  Olijfolie

Kruiden & specerijen 

  • Verse basilicum
  •  Bruchetta
  • Oregano en/of
  • Italiaanse kruidenmix
  •  Zeezout
  • Witte peper

Mocht je nog niet zo zeker van de liefde zijn, dan raden we je het onderstaande gerecht aan als match-test.

Pasta al pepperoncini

Kook de spaghetti in water met een scheutje olijfolie en zeezout. Bak de ui in een flinke scheut olijfolie. Draai het gas laag en voeg drie of vier uitgeperste tenen verse knoflook toe, evenals een eetlepel pepperoncini en flink wat zeezout. Bak voor opdienen de gegaarde spaghetti mee met het peper-knoflookmengsel.

Ingrediënten

  • Spaghetti (Euroshopper vinden we eigenlijk het lekkerst)
  • Olijfolie
  • Een ui

Kruiden & specerijen

  • Pepperoncini (gemalen gedroogde rode pepertjes)
  •  Drie of vier flinke tenen knoflook
  •  Zeezout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten