zaterdag 7 maart 2009

Gezonde spoed

Indiase curry met groene paprika

Zet een pan op het vuur, gevuld met drie kopjes water, een beetje zeezout en een scheutje zonnebloemolie. Breng aan de kook.

Snijd ondertussen de ui, paprika en kipfilet. Voeg anderhalf kopje rijst toe aan het kokende water, roer even, zet de deksel op de pan en draai het vuur laag.

Bak de ui en paprika kort in een beetje zonnebloemolie, voeg twee flinke eetlepels curry paste toe en bak nog even. Voeg, zodra de geuren van het kruidenmengsel loskomen de kip toe en wanneer deze een beetje gaar begint te worden, ook de yoghurt. Laat nog 5-10 minuten pruttelen, terwijl de rijst langzaam droogkookt.

Opdienen als al het water in de pan met rijst weggekookt is en er losse korrels rijst overblijven die een beetje aangebakken zijn aan de bodem van de pan.

(Dit gerecht is ook geschikt om te maken met koolvis of andere witvis.)

Ingrediënten

·      Pataks Currypaste

·      Ca. een kopje yoghurt

·      Groene paprika

·      1 Ui

·      Kipfilet

·      Zonnebloemolie

·      Rijst

 

Kruiden & specerijen

·      evt. verse gember in aanvulling op het kruidenmengsel

·      zeezout & witte peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten