maandag 16 maart 2009

Hemels baksel

Bananenkwee

Een heel bijzonder toetje dat een hoop nostalgische gevoelens bij me los maakt. Bananenkwee zoals we dat vroeger thuis aten.

Breek de eieren in een kom, voeg de suiker, bloem, het zout en de vanillesuiker toe. Kloppen tot er een luchtig beslag ontstaat en de suiker volledig is opgelost. Beboter de schaal. Snijd de bananen in 4 stukken (eerst door de lengte, dan door de breedte). Leg de stukken banaan in en lage platte ovenschaal en giet het beslag eroverheen. 20-30 minuten bakken in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Warm opdienen, met eroverheen een scheut ijskoude vanillevla.

Ingrediënten (voor ca. 4 personen):

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 30 gram bloem
  • mespunt zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 goedrijpe bananen
  • roomboter om de vorm in te vetten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten