zondag 29 maart 2009

Sliertjessoep

Deze keer geen recept, maar een eet-ervaring. Dit weekend bevonden de Kamphuisjes zich in de Achterhoek. Omdat wij geen zin hadden om te koken (dat overkomt zelfs ons) belandden wij in het enige restaurant in de wijde omtrek, de Groene Jager; tevens voor uw feesten en partijen, overnachtingen en dorpskroeg van het 1700 zielen tellende Barchem. Op papier is dat natuurlijk culinaire hara-kiri. Maar ik was toch geïntrigeerd door het streekmenu bestaande uit "sliertjessoep" en "stukskes rund- en varkensvleis met siepelsaus". Het was de gok waard. De stukskes vleis zijn een soort döner kebab, echt plakjes dus, en de siepelsaus (=uiensaus, voor degenen die het Nedersaksisch niet machtig zijn) is heerlijk. Sliertjessoep is bouillon met veel vermicelli. Als je de bouillon op hebt gooi je zilveruitjes en augurk in de vermicelli en dat eet je op. Een zeer onwaarschijnlijke combinatie die toch best te nassen is, maar slechts leuk voor een keer.

In de Achterhoek is de Italiaanse keuken aan het oprukken, zo ook bij de Groene Jager; dat doen ze best OK, maar nu weet je dus dat je veel beter aan je trekken kunt komen als je de lokale soul food bestelt. Een volgende keer wil ik "nagelholt" eten, gedroogd rundvlees met kruidnagel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten